Tantrické masáže, masáže, terapie

Prostata problémy a léčení

Tento malý orgán řídí sexuální život muže a spolu s penisem a varlaty symbolizují mužské principy a mužnost. Mnoho mužů možná o své prostatě toho moc neví, nebo o ní slyšelo pouze v souvislosti s obávanou rakovinou prostaty. Význam prostaty jako také není moc známý. Má však obrovský význam pro sexuální život muže a jeho dlouhodobou sexuální harmonii. Když prostata začne „zlobit“ má to na zdraví muže, jeho psychiku i sexuální život neblahý vliv.

Hodně mužů považuje svoji sexuální výkonnost za znak svého mužství. Mladí muži se můžou se svoji partnerkou milovat i několikrát za den(noc). Ale jak roky přibývají už to není jak za mlada, a když se pak dostaví první problémy s erekcí,může to muž vnímat jako ztrátu své mužnosti resp. mužské síly a podlehnout panice, co má mnohokrát neblahý vliv na osud celé rodiny.

Začínající problémy s prostatou může muž pozorovat : 

  • při močení : slabé močení, slabý proud moče, časté močení, bolest při močení, časté močení v noci, nechtěný únik moči 
  • ve svém sexuálním životě : začínají problémy s erekcí, ejakulaci, dostřik semena je krátký, ejakulátu málo – má zvláštní zápach, chuť, vzhled, kontrakce prostaty při ejakulaci jsou slabé 

Později se může dostavit i impotence, kdy muž není schopný dosáhnout a udržet dostatečnou erekci. Postupně začíná ztrácet zájem o sexuální život a milování. Tyto indikace můžou poukazovat na nemoc, nebo oslabení prostaty.

Problémy s prostatou můžou být způsobeny ve fyzické rovině těmito faktory: 

  • vyčerpání pohlavních žláz z důvodů časté ejakulace 
  • nedostatečný přísun živin, které pohlavní orgány vyžadují 
  • špatná životospráva 
  • zvláště překyselení organizmu z důvodu nesprávného stravování 
  • duševní napětí, fyzické vyčerpání, stres, přepracovanost, 
  • nestřídmý život,

V psychické rovině těmito faktory: 

  • neporozumění, respektive napětí mezi partnery 
  • nahromaděná uraženost a zloba , nároky a nespokojenost ve vztahu k ženám 
  • necitlivé vyjádření partnerky směrem k muži nebo k jeho mužství, 
  • přeceňování svých sil 
  • strach ze selhání 
  • pochybnosti o sobě a zavrhování svého mužství 
  • nemoci - obzvláště nemoci ledvin, močového měchýře, cukrovka, kornatění cév, poranění páteřního kanálu, potíže se zády, se zažíváním

Taoisté věří, že problémům s prostatou se dá předcházet úpravou jídelníčku, praktikováním určitých cviků, masáží varlat, masáží prostaty, léčbou bylinami a praktikováním kontroly ejakulace (z důvodů aby muž nevyčerpával svou životodárnou esenci života)

 Z pohledu Taoismu za nedostatečnou erekci může také slabá sexuální energie muže, jako důsledek časté ejakulace, při které muž ztrácí v podobě semena svoji životodárnou esenci, vyčerpává energii ledvin a tím i svoji sexuální sílu. Lékem na nedostatečnou erekci může být rozvíjení sexuální energie ( např. Ve smyslu cvičení dle Tantry, nebo Tao ) a též omezení ejakulace.

Mnoho mužů má strach, že omezením ejakulace přijdou o sexuální potěšení a uvolnění v podobě orgasmu. To ale není pravda. Když se muž naučí mít pod kontrolou svoji ejakulaci může nejenom udržet energii v těle a neztrácet tak svojí životní sílu, ale také může prožívat orgasmy opakovaně za sebou, které cítí nejenom jako výbuch v oblasti podbřišku, ale slast, která se šíří celým tělem.

Takových  orgasmů může mít muž ,  který neejakuluje po sobě  i několik. Je pak jenom na něm kdy ukončí milostní hrátky. Muž ,  který umí takto řídit svůj sexuální život šetří nejenom své síly a zdraví, ale rozhodně se nemusí bát výčitek ze strany partnerky a pocitů selhání z důvodů, že zase bylo po všem za pár minut a partnerka zůstala někde na půl cestě.

 Důležitý je zejména vyvážený jídelníček, a to zelenina,ovoce,ořechy,bílé maso. Doporučuji do stravy zařadit dýňová semínka,olivový olej,granátová jablka, meloun,sezam a pastu z něho tj tahini, ryby jak sladkovodní tak mořské . Produkty rostliného původu  jako je tofu,tempeh,  které mají velký význam přísunu bílkovin do těla. Vyváženou stravou předejdete  potížím s celým tělem. Vhodnou stravou chráníte kardiovaskulární systém, vhodným cvičením  chráníte tělo před stresem  a vyčerpáním.  Příčinou problémů s prostatou může být také  psychické napětí,stres ,přepracovanost či neshoda parnerů V rámci poradenství Vám ráda poskytnu užitečné informace o tom, jak se o svoji prostatu starat , aby se do Vašeho sexuálního života a též Vašeho sebevědomí vrátila zase pohoda a radost .

Co je dobré pro zdravou prostatu: 

chůze,běh,jízda na koloběžce se střídáním nohou,eliminovat stres ,práce s dechem,terapie access bars,meditace,relaxace

Jaká strava pomáhá k celkovému zdraví vaší prostaty:

dýňová semínka,tmavá listová zelenina,ryby jak sladkovodní tak mořské,meloun,granátové jablko,olivový olej lžíce denně

masáž prostaty doporučuji jednou za měsíc jako prevenci

Nahoru